Blogberichten
Το diavazo.nl σε 2 λεπτά
Over Ons

 

Welkom bij diavazo.nl,
 
Fijn dat je onze winkel bezoekt! Graag willen we je iets vertellen over onze motivatie en doel van deze webwinkel.
Diavazo.nl is in mei 2018 opgericht door Yannis Tsamitros en Saskia Harmens. Yannis is geboren in Griekenland en woont en werkt als management consultant in Nederland sinds 1998. Saskia is geboren en getogen in Nederland en ze is werkzaam als docente.
Onze boekhandel vult een gat in de Nederlandse markt. Vanuit onze Grieks/ Nederlandse achtergrond bieden wij namelijk boeken aan, die voor Griekse en Nederlandse lezers interessant kunnen zijn. Dit betekent dat Nederlandse boeken ook in het Grieks beschikbaar zijn en omgekeerd. Hoe fijn is het om wat je hebt gelezen, te kunnen delen met elkaar.
Wij verkopen boeken, die:
  1. in de Griekse taal geschreven zijn;
  2. Nederlandse boeken, die vertaald zijn in het Grieks,
  3. Griekse boeken, die vertaald zijn in het Nederlands,
  4. Nederlandse boeken, die op een bepaalde manier te maken hebben met Griekenland.
Met deze reeks van boeken is diavazo.nl gericht op de Griekse lezer, die woont en werkt in Nederland. Daarnaast richten wij ons ook op de Nederlandse lezer, die geïnteresseerd is in Griekse verhalen en achtergrond. Deze webwinkel is dan ook opgezet vanuit dit principe. Het brengt de Griekse en de Nederlandse wereld samen. Voor elk lid van het gezin is er wel een boek beschikbaar, òf in het Nederlands òf in het Grieks. Voor iedereen leesplezier!

 

diavazo.nl is een handelsnaam van Anosis Nederland.

Anosis Nederland
Adres: Prinses Irenelaan 3
Postcode: 3641ER
Plaats: Mijdrecht

Let op: Wij hebben geen voorraad op dit adres!

Telefoon: 0297-778588
Website: www.diavazo.nl
E-mail: info@diavazo.nl

KvK nummer: 67389465
BTW nummer: NL002404218B95
KNAB Bank: NL44KNAB0255652119

 

 

Diavazo.nl - de nieuwe Griekse boekwinkel in Nederland
(interview gepubliceerd op 14 oktober 2018 op iamgreek.nl)
ontdek de nieuwe online boekwinkel met Griekse en Nederlandse

Saskia en Yannis delen een grote liefde voor boeken. Recent hebben zij daarom een online boekwinkel geopend op internet, namelijk diavazo.nl. Zij hebben een grote diversiteit aan boeken, voor iedereen is er wel iets interessants te Vinden.

Yannis en Saskia hebben grote ambities!

Zij willen dat diavazo.nl een boekhandel is voor elke Griekstalige lezer, kinderen, jongeren en volwassenen. De Griekstalige boeken zijn geschreven door verschillende auteurs (Griekse of internationale auteurs). Ze verkopen literatuur, historische boeken en kinderboeken. Daarnaast verkopen zij ook Nederlandse boeken, die oorspronkelijk geschreven zijn door Griekse auteurs of op een andere manier verbonden zijn met Griekenland zoals kookboeken of religieuze boeken. Een van de auteurs is bijvoorbeeld Nikos Kazantzakis.

Wat is diavazo.nl en wie zitten achter deze online boekhandel?

Kort samengevat diavazo.nl is een boekwinkel, die zich volledig richt op online verkoop. Wie hebben dit bedrijf opgestart? Dat ben ik en mijn vrouw Saskia. Wij houden allebei zeer veel van lezen. In het verleden was ik werkzaam als Financial Controller. Tegenwoordig ben ik werkzaam als freelance management consultant voor diverse internationale bedrijven.

Ik heb twee lieve zonen, namelijk Yorgos en Manolis Christian. Op zaterdag volgen zij beiden onderwijs aan de Griekse school van Amsterdam. Naast lezen heb ik nog een aantal andere hobby’s. Ik probeer drie keer in de week te sporten. Ik hou van lekker eten, samen met familie en vrienden. In het weekend ben ik zeer druk met voetbal. Op zaterdagochtend kijk ik naar de wedstrijden van mijn zonen. Daarnaast volg ik zoveel mogelijk de competitie van het Nederlands voetbal. Ik ben een echte Ajax fan en ik probeer zo vaak mogelijk een Ajax wedstrijd te bezoeken in Amsterdam Arena.

Mijn vrouw Saskia heeft jarenlang bij de Bank gewerkt. Een aantal jaar geleden heeft zij haar hart gevolgd en de stap naar het onderwijs gezet. Zij werkt nu al jaren met veel plezier bij een MBO instelling in Amsterdam.

Wat is jouw eerste herinnering wat betreft een boekhandel? Kan je uitleggen wat je relatie is met boeken?

Rond mijn vierde of vijfde jaar ben ik voor het eerst bij een boekhandel binnen geweest. Deze boekhandel was in Veria waar ik vandaan kom. Ik herinner het mij nog goed, want het was de Karanikas boekhandel op Mitropoleosstraat. Ik zal nooit de geur vergeten, die daar hing. Het was de geur van inkt gemengd met de geur van papier.

e het verhaal voor je kan zien, terwijl je leest. Ik hou er ook van als het boek er voor zorgt dat je ergens over gaat nadenken. Van jongs af aan hebben mijn ouders mij gestimuleerd om boeken te lezen. Zelf hadden ze ook al aardig wat boeken aangeschaft.

Daarnaast stimuleerden mijn ouders mij om één van de belangrijkste bibliotheken in Griekenland te bezoeken, namelijk de bibliotheek in Veria. Zo is mijn liefde voor boeken ontstaan en behouden!

Wat was de reden, dat je de stap hebt gemaakt naar een online boekhandel?

Naast de zakelijke interesse, liggen hier verschillende redenen aan ten grondslag. Ik kwam in 1998 naar Nederland. In het begin probeerde ik mijzelf op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen in Griekenland. Echter in die tijd had je nog geen smartphone of tablet. Dat maakte het erg lastig om alle ontwikkelingen bij te houden vanuit Nederland. Ik kon weinig Griekse boeken, kranten of tijdschriften vinden hier. Later, toen mijn kinderen leerden lezen, was dit nog steeds het geval. Ik wilde Griekse kinderboeken kopen voor de kinderen, maar ik kon geen enkel Grieks boek vinden. We kochten onze Griekse boeken wanneer we op vakantie waren in Griekenland. Maar deze boeken waren al snel oud en saai voor de kinderen (en voor mij ook!).

Door de crisis in Griekenland zijn steeds meer Grieken naar Nederland gekomen. De populatie Grieken is daardoor enorm gestegen. We realiseerden ons dat we wel olijfolie en bougatsa kunnen kopen in Nederland, maar geen mooie Griekse boeken. diavazo.nl gaat dit gat opvullen door de online verkoop van diverse boeken.

Welke auteurs en boeken vond jij als kind interessant om te lezen en wat lees je nu graag?

Ik heb vroeger een hoop boeken gelezen van verschillende genres. Ik heb boeken gelezen van Gérard de Villiers tot Cornelius Castoriadis en van Jules Verne tot Mikhail Bakoenin. Zonder uitzondering koester ik alle boeken, die ik heb gelezen. Zij hebben allemaal bijgedragen tot mijn gedachtegoed en daarom hebben ze allemaal dezelfde waarde voor mij.

Welk genre boeken is het meest populair? Welke genres kunnen we vinden bij diavazo.nl?

diavazo.nl streeft ernaar een boekhandel te zijn voor alle Griekse lezers, jong of oud. Op onze pagina kan je boeken vinden voor kinderen, boeken voor volwassenen, Griekse literatuur, buitenlandse literatuur vertaald in het Grieks en Nederlandse boeken, die zijn vertaald in het Grieks. We hebben ook een gedeelte met boeken in de Nederlandse taal. Op de site vind je bijvoorbeeld een aantal boeken van Nikos Kazantzakis.

Zijn er ook boeken van Nederlandse auteurs, die vertaald zijn in het Grieks?

Er zijn zeker boeken van Nederlandse auteurs vertaald in het Grieks. Echter ik zou graag willen dat dit aantal groter wordt in de toekomst. Ik vind het heel erg belangrijk dat we een flink aantal boeken van Nederlandse auteurs in ons assortiment kunnen aanbieden.

Waarom vind je dit zo belangrijk?

Ik vind het vooral erg belangrijk voor onze landgenoten, die recentelijk naar Nederland zijn verhuisd, dat zij kennis kunnen maken met Nederland door Nederlandse literatuur te lezen.

Er zijn genoeg misverstanden en vooroordelen in de wereld. Een manier om dit tegen te gaan en mensen kennis te laten nemen van elkaars cultuur, is door boeken te lezen over het land zelf. Omgekeerd hebben wij ook boeken van Griekse auteurs vertaald in het Nederlands in ons assortiment. Op deze manier geven wij ook aan Nederlands sprekende mensen de mogelijkheid om de Griekse cultuur beter te leren kennen. Ik zie dit als een belangrijke taak om de lijst van boeken, die vertaald zijn of in Nederlands of in het Grieks in de toekomst flink uit te kunnen breiden.

Hoeveel verschillende boeken zijn er nu te koop in de boekwinkel en wordt dit aantal nog verhoogd?

We zijn begonnen met ongeveer 300 titels. Ik denk dat we, aan het einde van dit jaar, dit aantal verdubbeld zullen hebben. Natuurlijk hangt dit ook af van de vraag. Binnenkort zal ik ook bekijken of ik E-boeken kan aanbieden. Dit is belangrijk om het aantal titels en genres te kunnen uitbreiden.

Denk je dat de boekenmarkt in een crisis zit?

Nee, juist niet! Ik denk dat het hoogtepunt voor (geprinte en in digitale vorm) boeken juist in de toekomst ligt. In deze tijd is er behoefte aan kennis en ontspanning. Dit zal in de toekomst verder toenemen.

Wat zijn de criteria om een boek op te nemen in jouw online boekwinkel? Alle genres zijn even belangrijk. Zeer diverse boeken worden nu al aangeboden op diavazo.nl.

Soms is er behoefte aan een wetenschappelijk boek, soms is er behoefte aan een boek om te ontspannen. Ik wil dat de klant een ruime keuze heeft en zeer tevreden is met zijn aankoop. Mijn ambitie is om zoveel mogelijk lezers te bedienen zonder voorkeur voor een bepaalde genre.

Is het gemakkelijk om Griekse boeken buiten Griekenland te verkopen? Wie behoren tot je klantenkring?

Tot mijn klantenkring behoren vooral Grieken, die naar Nederland zijn verhuisd. Daarnaast zijn er veel Nederlandse klanten, die interesse hebben in Griekse verhalen of meer willen weten over Griekenland. Of het gemakkelijk is om buiten Griekenland Griekse boeken te verkopen, maakt in feite niet uit. Zolang je het maar doet met alle liefde en passie.

Wat zijn de toekomstplannen voor de diavazo.nl?

De toekomst kan ik nog niet voorspellen. Ik weet alleen wel één ding. Mijn visie is om diavazo.nl verder uit te breiden met mooie boeken, leuke activiteiten en slimme ideeën. En, dat is een belofte.

diavazo.nl online diavazo.nl and op Facebook: Diavazo.nl.

 

 


 

 

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein